JUST NU är vårt nya sätt att förmedla bra övningar, tankar och inspiration för arbete med mental- och motorisk träning. Vill du vara med?

Vi kommer lägga ut veckans övning under namnet JUST NU. För att få en extra glimt, följ vår Facebooksida #träning i livet

Vackra ord, fina tankar, inte bara om andra utan också om oss själva stärker oss som individer. Inom mental träning används affirmationer för att stärka individer

 

När vi avslutar våra utbildningsdagar i Träning i Livet låter vi alltid deltagarna ta en affirmation, ett budskap som de kan bära med sig.

 

Vi vill såklart dela med oss! Hämta våra affirmationer genom länken nedan. Klipp ut, lägg i en burk och låt personer i din omgivning dra en lapp för att stärka relationen till sig själv. Kan användas i familjen, på skolan, fritids eller där just du befinner dig.

 

ATT STARTA KAN VARA DET ALLRA SVÅRASTE. VI VILL UNDERLÄTTA!

 

Högintensiv träning, koncentration, rörelse innan skoldagen, rörelser på rasterna, rörelse i klassrummet är frågor och uppmaningar som just nu är på tapeten. Att starta kan vara det allra svåraste. Att inspirera och få med alla barn kan också vara en svårighet, liksom tiden...

VI VILL GÖRA DET ENKELT FÖR ER.

 

Våren kommer och vi vill slå ett slag för att plocka ut musik på skolgården och köra ett Tabataprogram. Programmet innehåller 8 olika rörelser på 4 minuter.Välj era favoritrörelser eller inspireras av filmen.

 

HAR DU ETT OROLIGT BARN I DIN NÄRHET? SY DIN EGEN KRAGE OCH FYLL DEN MED RIS. TYNGDEN KAN INGE TRYGGHET OCH KAN ÖKA BARNETS KONCENTRATION.

 

För några månader sedan hade en deltagare på vår kurs Träning i Livet med sig en krage fylld med ris. Hon berättade att oroliga barn i hennes verksamhet fick erbjudandet att bära kragen och att de blev lugnare, kände trygghet och mer koncentrerade under tiden.

 

Vi har skapat vår egen krage. Ritat ett mönster, använt en fleecefilt, sytt en krage som vi fyllt med ris och på så sätt fått fram vår egen krage och vill gärna delge vårt mönster.

GÖR DIN EGEN MÅNSAND OCH TRÄNA FINMOTORIK!

 

4 dl sand (vi köpte en säck med 20kg i leksaksaffären för 69kr)

4 dl mjöl

1,5 dl rapsolja

Lägg den i en tätsluten plastlåda för att den inte ska torka. Torkar den häll i en skvätt vatten.

 

Genom att leka med sand, bygga och forma tränas finmotorik och muskelspänningar. Barnet lär sig inte bara att forma, stimulera hand motoriken, öva på pincettgrepp utan också hur mycket kraft som behövs för att utföra en viss rörelse eller att hur mycket kraft det behövd för att lyfta en viss sak. Övningen stimulerar lillhjärnan vars uppgift bland annat är att se till att rätt rörelse utförs med rätt kraft. Att man tex vet vad något väger innan man tagit i den och kan reglera kraften efter det.