Köp & Leveransvillkor

Träning i Livet AB, 559132-6714 ingår endast avtal med myndig person (18 år).

Är man under 18 år krävs målsmans tillstånd. Avtalet ingås när du har godkänt din beställning. Därefter skickar vi en orderbekräftelse via e-post.

 

Beräknad leveranstid

Träning i Livet gör allt för att kunna leverera produkten inom den uppskattade leveranstid som anges när du gör beställningen. Runt helgdagar kan det ta 2 till 3 dagar extra att behandla beställningar. Om leveransen tar längre tid än uppskattat meddelar vi detta via e-post och gör allt för att din beställning ska bli klar så snabbt som möjligt.

Vi packar och skickar dina varor vanligtvis varje onsdag i veckan. (med reservation för helgdagar)

De uppskattade leveranstiderna gäller arbetsdagar (måndag till fredag) och inkluderar inte större helger.

 

Transportskador

Om varan är skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig är det vi som är ansvariga. Anmäl det till kundservice@traningilivet.se Tänk på att alltid spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.

Vid eventuell retur till oss är det du som kund som är ansvarig för godset.

 

Försening.

Vid eventuella leveransförseningar har du som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad. Vi kontaktar dig som kund vid eventuella förseningar. Vi gör alltid vad vi kan för att hålla den uppskattade leveranstiden, för att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Ibland kan det dock ta lite längre tid än beräknat.

 

Ångerrätt, byte & reklamation

Ångerrätt

När du handlar på Träning i Livet har du full ånger- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att varan inte är använd och att den returneras i oskadat skick med alla lappar och etiketter i sin originalförpackning. Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när du bryter förseglingen. Ångerfristen börjar löpa den dagen du har tagit emot varan.

 

Observera att det räcker med att du meddelar oss att du vill utnyttja din ångerrätt inom 14 dagar, du behöver alltså inte ha skickat tillbaka varan inom 14 dagar till oss under denna tid för att ångerrätten skall vara giltig. Ångerrätten gäller inte vid köp av en produkt som tillverkas speciellt för dig enligt dina specifika önskemål.

 

Retur & Byte

Vid eventuella byten eller returer var vänlig och kontakta oss på kundservice@traningilivet.se, så hjälper vi er med hanteringen.

 

Varan ska förpackas ordentligt i den ursprungliga produktförpackningen. Tänk på att du ansvarar för att varorna kommer fram hela till oss. Packa därför varan noggrant så att de inte skadas. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund alltid för returfraktkostnaden.

 

Öppet köp.

Du kan returnera dina varor till Träning i Livet inom 14 dagar och få pengarna tillbaka om du ångrat dig. Kontakta kundservice@traningilivet.se för information om hur du går tillväga.

 

Vid eventuellt utnyttjande av öppet köp betalar du som kund fraktkostnaden.

 

Handläggningstid för returer och reklamationer är upp till 14 dagar från den dag vi mottagit returen/reklamationen.

 

Betalningssätt

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. Innan bekräftelse av beställningen sker kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och frakt. Vi använder oss av Klarna som sköter den finansiella delen av dina köp.

 

Du kan välja mellan följande betalningssätt:

1. Direktbetalning via Internetbank i samarbete med Klarna online.

2. Faktura via Klarna med 14 dagar som betalningsvillkor.

3. Faktura via Träning i Livet med 30 dagar som betalningsvillkor

1. Direktbetalning

Direktbetalning innebär att du har möjlighet att förskottsbetala din order via Klarna.
 När du väljer betalsätt Direktbetalning slussas du vidare till din Internetbank där du får logga in på vanligt sätt. Pengarna dras sedan direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

2. Faktura

Vi erbjuder fakturering i samarbete med Klarna online. Fakturan skickas via den mejladress du uppgett. Pappersfaktura går att välja till mot en avgift. Du har 14 dagar på dig att betala fakturan från det att varan skickats.
 Förenklad kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress, vid köp över 2.000 kr görs sedvanlig kreditprövning.
 Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta enligt nu gällande referensränta med tillägg av 24,00%.

3. Faktura via Träning i Livet för företag, skolor samt utlandskunder. Fakturan skickas till den adress du uppgett.

 

 

Personuppgifter

Träning i Livet värnar om din personliga integritet och vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. För oss på är det viktigt att vara öppna med hur Träning i Livet behandlar dina personuppgifter och ge dig information på ett sätt som gör att du förstår hur vi kommer behandla dina personuppgifter. I den integritetspolicy, som gäller för alla våra kunder, ger vi dig information om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med att du köper våra produkter eller tjänster.

 

 

Bolagsinformation

Kontaktuppgifter till Träning i Livet AB, organisationsnummer: 559132-6714 är följande:

Träning i Livet AB

Gyllenpalmsgatan 3

211 40 Malmö.

 

Kontaktinformation

Träning i Livet

kundservice@traningilivet.se