Vill du ha mer energi - ta en aktiv paus!

Energizer!

Energizer - Jul

 

Energizer är just vad det låter som. En pust av energi och rörelseglädje! Ensam eller tillsammans med andra! Nu utökar vi med Energizer – Jul med flera olika varianter av rörelser och det bästa av allt, scannar man in QR-koden får man hänga lite med Tomten!  

Ta ett kort eller flera och låt rörelse skapa energi och glädje!

Inomhus, utomhus, som en Brain breaks, som ett rörelsepass, på förskolan, i klassrummet, på fritids, hemma eller varför inte på kontoret! Energizer funkar där du är, oavsett ålder!

Är du osäker på hur rörelsen ska utföras? Scanna in qr-koden på kortet och låt Tomtefilmen instruera!

Materialet innehåller: 88 rörelsekort! 44 enkla Energizer, 20 Trippelenergizer, 14 Energizer med övningar med en ihoprullad strumpa och 10 – Tomtens uppdrag

 


Kort aktiv paus - Dra slumpvis ett rörelsekort!
Placera rörelsekorten i en burk. Dra ett enstaka kort och utför rörelsen.

Bygg dagens gym!

Skapa dagens gym genom att dra 10 rörelsekort. Häng upp på väggen och utmana andra i din närhet. 


Solen - gruppövning!

Utse en spelledare och dela gruppen i två, med lika många deltagare i varje. En av grupperna tar varsitt rörelsekort som inte visas för övriga deltagare. Gruppen med rörelsekorten ställer sig i en ring. Gruppen utan rörelsekort ställer sig utanför ringen. Spelledaren signalerar att grupperna ska röra sig. Innerringen går motsols och ytterringen går medsols. Vid nästa signal stannar grupperna och vänder sig så att innerringen står mitt emot ytterringen och det bildas par. Personerna i innerringen visar upp rörelsekortet och personerna i ytterringen utför rörelsen. Detta pågår tills spelledaren signalerar på nytt och grupperna cirkulerar. Vid nästa signal stannar deltagarna och nya par bildas. Låt Solen pågå några minuter innan deltagarna byter roller, så att ytterringen blir innerring och tvärtom.


Pulsträna med Energizer!

Dra 3 - 5 kort. Korten bildar ett träningsprogram och kallas för ett varv. Sätt en timer på 2 minuter och se hur många varv ni hinner köra på 2 minuter. Efter 2 minuter kan ni dra 3 - 5 nya rörelsekort.


Kuvertmodellen
Placera 3 - 5 rörelsekort i ett kuvert. Skapa flera kuvert och numera dem. Ta ett kuvert och utför rörelserna. Vill du kan du utmana en kompis att utföra samma rörelser. 


Tävla mot någon i din närhet
Dra 10 slumpvis valda kort. Utför övningarna och räkna upprepningar. Den som utfört flest upprepningar har vunnit.


Trippelenergizer

Dra ett kort och utför alla övningar på kortet. Ett lite längre pass som blir en bra Brain breaks.


Tips till utomhus träning

Gå ut och hitta en gräsmatta i en park eller i trädgården. Dra mellan 10-20 Energizer. Placera hälften på en plats och hälften 50-100 meter bort. Utför en övning vid första platsen och spring till andra platsen och utför en av övning som finns där. Fortsätt intervall träningen tills alla korten är förbrukade. 

Har du 100 meter mellan platserna och använder du 10 kort vid varje plats, har du sprungit 1900 meter när övningen är klar. 


Sorteringsövning
En Skriv olika saker som barnen eller eleverna ska sortera på baksidan av Energizern. Låt dem sortera orden och efter det vända på korten för att ta del av sitt rörelsepass. Energizerstjärnan
En gruppen eller en person är en färg. Man spelar tills alla lappar är vända och deltagarna eller lagen får ett poäng per vänd lapp. Se filmen

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.