Aktivitetsrunda

Kommun, förening och regioner

TRÄNING I LIVET ARBETAR UR ETT FOLKHÄLSOPERSPEKTIV!

Vi har ett brett synsätt men våra hjärtan klappar hårt för fysisk aktivitet och psykiskt välmående för barn och unga. Vi har sedan 20 år tillbaka fått resa Sverige och Finland runt och föreläsa om en Aktiv skoldag samt om motorik och rörelse i förskolan. I vårt bagage finns över 1500 föreläsningar. Vi tror att god kroppskontroll och en rörelserik vardag är nyckel till en god fysisk och psykisk hälsa. 

Det finns många satsningar för att locka barn och unga till mer rörelse. I förskolan och skolan når vi många och det är även där barn och unga rör sig som mest men hur lockar vi till mer rörelse i hemmet? 

Vi siktar brett! I vårt företag finns också en kreativ verkstad! Vi skapat massor av material. Ett av våra första material var en rörelsekalender med en daglig aktivitet. Den kom redan 2014. Sedan dess har vi släppt material med rörelseprogram, Brain breaks, rörelsekort och skapat figuren Klicken med vänner. För ett par år skrev vi boken Aktiv skoldag och förra året skapade vi en spelet MOVE och fick det utgivet av Egmont Kärnan.

2017 ville vi nå längre och startade Aktivitetsrundan som blivit ett komplement till utomhusgym och som skapar spontan aktivitet för både barn och vuxna. Idag finns 350 Aktivitetsrundor runt om i Sverige och Norge. Aktivitetsrundan kan vara ett sätt. Men vi har mer att erbjuda!

VI KROKA GÄRNA ARM MED KOMMUNER OCH REGIONER!

Vi har skapat flera material för rörelserika stunder och för att barn och unga ska få utlopp för mer rörelse och ökat välmående. Det var just ett av dessa material som öppnade en ny dörr för oss när Sala kommun ”knackade på dörren” eller rättare sagt skickade ett mail i början på 2020. 

Det tog ett halvår men 2021 tog vi våra första steg tillsammans med fritidsförvaltningen och folkhälsan i Sala kommun. Med ett mål om att sprida vikten av rörelse delar BVC ut en påse till samtliga barn vid deras tre års kontroll. I påsen finns information om lekplatser och andra lekvänliga områden i kommunen, badbiljett för ett gratis besök i simhallen, en pysselbok om naturen och ett häfte med pulsövningar från våra figurer Klicken med vänner. 

Vill ni göra en ”Sala” är ni varmt välkomna att knacka på vår dörr. 

STOCKHOLMS STAD OCH SPRING I BENEN SATSAR PÅ RÖRELSE FÖR ALLA!

Vi har under många år samverkat med Stockholms stad och deras rörelsesatsning Spring i benen där vi föreläst för både elever och pedagoger. 

Våren 2022 gjorde vi en satsning tillsammans med dem för att skapa mer jämlik rörelse i skolorna. I ett häfte med 40 övningar med Brain Breaks och Puls skapades efter Stockholms Stad grafiska profil. De delades sedan ut till stadens alla klasser för att ge stöd för rörelserika stunder i klassrummet. 

Förutom materialet bokade Spring i benen ett årsabonnemang på plattformen Aktiv skola för att fortsätta sitt arbete med att utbilda elever till rörelseledare. 

Nyfiken? Vi berättar gärna mer!

HELHETS SATSA SOM UPPLANDS VÄSBY KOMMUN

Pandemin hade precis startat när Projektet Barn och unga i rörelse i Upplands Väsby hörde av sig. Med 30 förskolor och tolv skolor drog  kommunen en rejäl satsning för ökad rörelse. Syftet var att öka barns möjlighet till rörelse. På sikt ville man dessutom minska den psykiska ohälsan bland barn och skapa bättre förutsättningar för lärande.

Vi klev in med nyfikenhet och levererade en digital kurs för ökad rörelse för förskolans och skolans pedagoger. Vi hade en tydlig vinkel, våra övningar skulle kunnas användas utan planering. Det skulle bara vara att trycka på play och visa filmerna direkt för eleverna. Det skulle locka fler pedagoger till att införa mer rörelse i verksamheten och skulle inte vara beroende av pedagogens kunskap och erfarenhet. Utöver det levererades gårdsskyltar, plattformar och materialpaket till samtliga förskolor och skolor. Utöver det gjordes två enkäter samt en sammanställning som presenterades digitalt och i skrift. 

Det blev vår första helhetssatsning! 

Låter det lockande? Det var otroligt roligt och vi gör det gärna om det! Kanske tillsammans med er? 

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.