Träning i livet

Friluftsliv

"Vi tar steget mot friluftsliv, naturen och upptäckarglädjen!

Äntligen är våren här! Med det fina vädret väntas fler vistas ute i naturen och visst är det härligt att vi lever i ett land där naturen är nära och där allemansrätten skapar frihet för rörelse i naturen. 

Men hur ska vi få fler att uppleva naturen och vet alla verkligen vad allemansrätten innebär?

Eftersom naturen och friluftsliv ligger oss varmt om hjärtat tar vi nu ett för oss naturligt kliv för mer rörelse i direkt koppling till naturen. Det hade varit kul att få ta ett par steg tillsammans med er!

Låt oss presentera skylt konceptet Naturkul! Skyltar, planscher och material om Allemansrätten eller gör som Tierp eller Sala som på två olika sätt visat vägen till naturen och friluftslivet genom att låta barnen. 

SPRID KUNSKAP OM ALLEMANSRÄTTEN

Nu kan vi stolt visa upp skylten ”Klicken berättar om allemansrätten” och även tillhörande material för att ökad spridning. 

Hos oss presenterar varumärket Klicken med vänner allemansrätten både genom skyltar, planscher och enskilda bilder tryckta på mindre skyltar. 

För att nå många finns det en QR-kod på skylten vilken leder till en sida med översättning av skylten. 

NATURKUL - LÅGA TRÖSKLAR TILL MER RÖRELSE I NATUREN

Naturkul är två olika skyltkoncept. Ett för yngre barn och ett för äldre barn och vuxna. Med endast fyra skyltar per varje koncept platsar de perfekt på grillplatser, lägerplatser, längs vandringsleder, på lekplatser eller i andra miljöer som vill upptäckas på nytt.

Varje koncept består av fyra skyltar. Skyltarna är hålade i varje hörn och kan sättas fast på en stolpe eller direkt på ett vindskydd eller liknande.  Välj mellan skyltar i storlek av A4 eller A5. 

Naturkul för yngre barn består av totalt tolv olika uppdrag, tre per skylt, som barnen ska utföra. Varje uppdrag tar två minuter att utföra.  

Konceptet består av fyra skyltar som ska vara placerade med korta avstånd. 

Rabatterat pris tom 30 september 2023. Pris: 4.900:- (ord pris 5.900:-)

Naturkul för äldre barn och vuxna består av fyra skyltar där varje skylt utgör en gren i en fyrkamp. Varje skylt är försedd med en QR-kod vilken leder till sidor där grenarna presenteras. Grenarna byts ut två gånger om året vilket innebär att våren/sommaren har en typ av grenar medan hösten/vintern har en annan typ av grenar. 

Rabatterat pris tom 30 september 2023. Pris: 4.900:- (ord pris 5.900:-)

Naturkul kom till efter att två kommuner oberoende av varandra hört av sig och ställt frågan om vi hade något naturnära koncept som kunde aktivera deras turister och invånare när de besökte grillplatser, lekplatser och vandringsleder. 

Vi var inte sena att nappa på förslaget och vinter 2023 skapades Naturkul!

SATSA SOM TIERP

Gör som Tierp – satsa på att sprida kunskap om natur, fritid och friluftsliv samtidigt som ni lyfter er kommuns smultronställen!

Våren 2023 gjorde vi en satsning för att sprida friluftslivet och kommunens fritid till kommunens yngre invånare. En broschyr där varumärket Klicken med vänner berättar om kommunen. Vi gjorde ett förslag till Tierps kommun efter ett besök på deras hemsida och de nappade direkt.

Under 2023 kommer ni som arbetar inom fritidsförvaltning i Sverige få ett grönt kuvert på posten. I det finns broschyren Klicken med vänner besöker Tierp. Saknar ni broschyren, kontakta oss på info@traningilivet.se så skickar vi ett ex till er. 

Vi krokar gärna arm med er och gör en broschyr för er kommun!

Kommunens insats är ca två timmar resterande står vi för.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

"GÖR EN SALA"

Vi har skapat flera material för rörelserika stunder och för att barn och unga ska få utlopp för mer rörelse och ökat välmående. Det var just ett av dessa material som öppnade en ny dörr för oss när Sala kommun ”knackade på dörren” eller rättare sagt skickade ett mail i början på 2020.

Det tog ett halvår men 2021 tog vi våra första steg tillsammans med fritidsförvaltningen och folkhälsan i Sala kommun. Med ett mål om att sprida vikten av rörelse och öppna ögonen för naturen delar BVC ut en påse till samtliga barn vid deras tre års kontroll. I påsen finns information om lekplatser och andra lekvänliga områden i kommunen, badbiljett för ett gratis besök i simhallen, en pysselbok om naturen och ett häfte med pulsövningar från våra figurer Klicken med vänner.

Vill ni göra en ”Sala” är ni varmt välkomna att knacka på vår dörr.

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.