Startkit

ERBJUDANDE STARTKIT!

Skolans startkit är till för er som vill kickstarta eller ta nästa steg till mer rörelse och en mer aktiv skoldag.

Här erbjuds ett rikt material som gör det lättare att införa mer rörelse i skolan. Ett material som gör att ni som pedagoger slipper planera eller leda olika övningar inom fysisk aktivitet. Det gör att alla elever på hela skolan kan få en likvärdig rörelserikedom och hållbar och långvarig utveckling. 

Med det här materialet kan vi hjälpa de elever som rör sig allra minst att öka sin rörelsekvot men även skapa mer lust och rörelserikedom bland alla elever vilket kommer ge både mer kamratskap, bättre lärande, koncentration och påverka elevens kognitiva funktioner. 

Vi har arbetat med rörelse i skolan i många års och vårt arbete är kopplat till Lgr22 och WHOs rekommendationer om fysisk aktivitet. Självklart kryddar vi materialet med aktuell forskning. 

I skolans startkit ingår lilla materialpaket, gårdsskyltar och en plattform med över 150 övningar inom puls, Brain breaks, Lärfys och individuell träning. Plattformen kan användas av en hel skola samtidigt och abonnemanget löper över tolv månader.

LILLA SKOLPAKETET

Lilla skolpaketet är ett paket som passar arbetslaget. Paketet innehåller produkter som på ett enkelt sätt kan användas för att införa daglig fysisk aktivitet och även skapa lugn och ro.

GÅRDSSKYLTAR - RASTKUL

Nya skyltar för en mer aktiv gård.   Välj mellan att träna puls och styrka eller utmana varandra i en 5-kamp vars övningar uppdateras tre gånger om året.   Vad ni än fastnar för lovar vi rörelseglädje av stora mått!

Konceptet består av sex skyltar som sätts upp på gården. På varje skylt finns tre olika övningar som tränar en muskelgrupp eller rörelseutmaning i tre olika svårighetsgrader. Kategorierna är armar, balans, ben, bål, hopp och koordination. Genom ett tillhörande material ges förslag på flera olika övningar som kan skapas utifrån skyltarna. Allt från pulsträning till rastbingo. För att förstärka hur övningarna ska utföras. visas filmade exempel när man scannar in QR-koden på skylten.  

På fem av skyltarna presenteras även en övning i en 5-kamp. Grenarna beskrivs via QR-koder och byts ut tre gånger om året. Grenarna ingår i följande gener: Boll, natur, tärning, puls, skattjakt/leta upp rätt sak. Till 5-kampen finns ett kopieringsmaterial med poängformulär.   Skyltarna kan användas på flera olika sätt, antingen som rastaktivitet, aktivitet på fritids, Brain breaks eller som ett komplement till idrottslektionen.   

Skyltarna är tryckta på en aluminium profil och kan stå ute året om. På skyltarna finns ett klotterskydd som gör det lätt att tvätta bort klotter från skyltarna. Skyltarna är hålade i varje hörn för att det ska vara lättare sätta upp dem. Skyltarna har en hållbarhet på minst tre år.   Skyltarnas mått är: 150x 210 mm

VILKEN PLATTFORM PASSAR ER?

Vill ni också skapa en mer rörelserik vardag? Nu har ni möjlighet att abonnera på plattformarna Aktiv förskola, Aktiv skoldag, låg- och mellanstadiet samt Aktiv skoldag högstadiet och gymnasiet. Abonnemanget gäller en hel förskolan eller skola. På plattformarna presenteras fler än 150 filmklipp och material för utskrift.

På plattformarna finner ni övningar som är anpassade för det mindre ytor och stora grupper/klasser. Välj mellan en plattform för förskolan, låg- och mellanstadiet eller en plattform för högstadiet och gymnasiet. 

Ta en rundtur genom klippet nedan.

Abonnemanget gäller en hel skola där samtliga klasser kan använda plattformen samtidigt.

ENKEL ATT ANVÄNDA!

Plattformen är enkel att använda! Välj en kategori, klicka dig vidare till ett valfritt klipp och titta på den tillsammans med eleverna och utför aktiviteten. Vi är säkra på att ni kommer att hitta många favoriter. 

Korta Brain breaks, längre Brain breaks, rörelseprogram, utomhusaktiviteter, material för individuell träning, motoriska övningar och andra tips och idéer för förskolan. På den här plattformen finns allt för att ni ska kunna införa mer rörelse under dagen. 

Plattformen är enkel att använda! Välj en kategori, klicka dig vidare till ett valfritt klipp och titta på den tillsammans med eleverna och utför aktiviteten. Vi är säkra på att ni kommer att hitta många favoriter. 

Ta en rundtur genom klippet längst ner på sidan

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.