Ladda ner årets gym nu!

GYM I KLASSRUMMET - HÄNGER NI MED?

Enkla övningar, utan hantlar och i egen takt. För femte året i rad ger vi ut ett klassrumsgym att använda som individuell rörelsepaus för elever. Egentligen behöver man inte låsa det till klassrummet utan det kan lika gärna hänga hemma på rummet eller användas av hela familjen. 

Genom att ordna ett klassrumsgym kan eleverna som behöver lite extra rörelse gå utanför klassrummet, köra sin träning och skapa bra strukturer för ökat välmående.
Att använda gymmet är enkelt. Ladda hem och printa gymmet. Dela ut ett till varje elev eller sätt upp det som en gemensam aktivitet i kapprummet, korridoren eller på annan plats som funkar hos er.

Årets gym är sittande!

Förra året tänkte vi lite extra på de barn och unga som har det extra svårt. De som inte riktigt orkar, som har sämre kroppskontroll och kanske sämre kondition än andra. Därför kallade vi det för ”Snabba gymmet”. Detta år sänker vi trösklarna lite till och har skapat ett sittande gym. Vi hoppas nå dem som rör sig allra minst men även de äldre eleverna samt de som som är rörelsehindrade. Det viktiga är att sprida rörelseglädje till alla! 

Ladda ner gymmet gratis och sätt upp det på en bra plats. Är du osäker på hur rörelserna ska utföras scrolla längre ner på sidan.

Är du osäker på hur rörelserna ska utföras, se filmer längre ner på sidan. 

NYHET - RÖRELSESEKALENDER!

Kalendern har fokus på daglig rörelse. När man har utfört en rörelse kryssar man en cirkel vid symbolen. Kör man en övning varje dag har man kryssat alla cirklar i hela kalendern när året är slut. 

Kalendern riktar sig till åldern 5-17 år. Olika svårighetsgrader presenteras.

Rabatterat pris 169 :- ord pris 199 :- Beställ din kalendern här.

ERBJUDANDE TOM 15 SEPTEMBER 2023

Kommer snart en film på ett sittande bakåtdrag men ta inspiration av den här.

Kommer snart en film på ett lyftkranen men ta inspiration av den här.

Ladda ner snabba gymmet!

Förra året tänkte vi lite extra på de barn och unga som har det extra svårt. De barn som inte riktigt orkar, som har sämre kroppskontroll och kanske sämre kondition än andra. Vi kallade det för ”Snabba gymmet”. 

Några fler övningar men färre upprepningar vilket gör att alla kommer att orka och de som brukar ge upp av olika anledningar för att repetitionerna blir för många har chans att lyckas!

Som vanligt kryssar man för rutan när övningen är utförd! Bara det lilla krysset är både en dopaminhöjare och puff för ökad självkänsla! Så låt oss kicka igång tillsammans!

Är du osäker på hur övningarna ska utföras, se filmer längre ner på sidan.

Energizer är just vad det låter som. En pust av energi och rörelseglädje! Ensam eller tillsammans med andra!  Ta ett kort eller flera och låt rörelse skapa energi och glädje! 

Rabatterat pris 120:- Beställ här!

Älskar du att röra på dig då är MOVE spelet för dig! I MOVE får du massor av roliga och aktiva utmaningar. Hoppa, visa styrka, få puls och låt glädjen spridas! Den som först blir av med sina kort vinner spelet! 

Pris 99:- Beställ här!

Skolstart med nya rutiner

Alla barn mår bra av att röra sig men vissa barn behöver göra det lite oftare. Korta avbrott med fysisk aktivitet gör att man får ny energi, bättre koncentration och fokus.

Genom fysisk aktivitet ökar dopaminnivåerna i kroppen och så lite som 4 minuters träning kan göra att man får ökad uppmärksamhet och lättare att koncentrera sig och visst ökar det inlärning! Speciellt personer med ADHD mår bra av korta rörelsepauser. Efter ett kort rörelsepass upplever många att de blir mindre distraherade och har lättare för att koncentrera sig på uppgiften.

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.