Checka barnets grovmotorik!

IMG_5509

Del 1 – Vad är grovmotorik?

God motorik och kroppskontroll är kanske den bästa present som man kan ge ett barn!

När barnen har befäst sina grundrörelser är det lättare att leka, lättare att vara med i gemenskap, lättare att kontrollera kroppen. Det gör att de vågar mer och får både bättre självkänsla och självförtroende. Det blir lättare att sitta på en stol, koncentrera sig och perception blir bättre. Det blir tom lättare att lära sig nya saker.

Barnets motoriska grunder sätts tidigt. De flesta innan barnet fyller ett år. MEN… det är aldrig försent att starta med att träna motorik. Hjärnan är nämligen mottaglig för motorisk träning hela livet! Det är viktigt att träna grunderna varje dag, kanske inte alla på en gång utan lite i taget. Små dagliga stunder av träning gör nämligen att hjärnan uppfattar rörelsen, befäster den och gör den automatiserad.

Så om vi nu vill få barnen intresserade av rörelse, bli mer fysisk aktiva och i förlängningen hänga med föreningslivet behöver vi först hjälpa barnen att befästa grunderna.

Klickens Grovmotorik

Motorisk träning är grundläggande för barnets utveckling. Låt Klicken, Pricken och Droppen leda er. Materialet inner 30 kort med sagor och tillhörande övningar. Tanken är att Klicken ska anordna ett OS men för att kunna delta behöver man träna sina grunder. När barnet gjort alla övningar har de tränat alla sina grundrörelser.

Klickens Finmotorik

Träna kroppens små muskler tillsammans med Klicken, Pricken och Droppen. När barnen får god kontroll över sin kropp fungerar små saker i vardagen lättare. Materialet innehåller 27 kort med sagor och tillhörande övningar. I sagan träffar Klicken en trollkarl och bestämmer sig för att bli flink i sina rörelser. De övar sina små rörelser för att kunna möta trollkarlen på nytt och trolla tillsammans.

Vilka rörelser ingår i grovmotoriken?

Vi har haft äran att föreläsa på mängder av förskolor och skolor och har sett att kunskapen om motorik och kroppskontroll ser olika ut hos både pedagoger och föräldrar. Därför kommer vi nu presentera en serie där ni lär er mer om motorik och kroppskontroll.

Vi startar med ett schema som ni kan printa och sätta upp på väggen eller ha som en minnesbank. I rutorna kan ni anteckna olika övningar som ni använder.

I serien går vi igenom olika övningar, strukturer och miljöer som kan stimulera till bättre motorik och rörelse.

PLATTFORMAR FÖR MER RÖRELSE

Välj mellan Aktiv förskola eller Aktiv skoldag!

Pris: från 300 :- / månad

Hör av dig!

Vill ni ta del av inspirerande material som lockar till ökad fysisk aktivitet, harmoni i vardagen och ökat lärande? Eller anmäla dig till någon av våra utbildningar, workshops eller kurser?

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.