Träna utomhus

IMG 6385 2

Tisdagen den 24 mars kom Folkhälsomyndigheten med beskedet om att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men försiktighetsåtgärder bör vidtas för att minska risken för spridning av covid-19. Träna gärna men gör det säkert lyder deras rubrik samtidigt som de betonar att träning utomhus är att föredra.

Träna utomhus!

Ladda hem övningen och använd som Brain breaks, rastaktiviteten för utomhus. Ni behöver en tärning. Denna övning fungerar för alla och är ett utmärkt sätt att sätta eleverna i gymnasiet i rörelse.

Tärning behövs!

Har ni sett våra Energizer? Funkar perfekt till utomhusträning!

Energizer är just vad det låter som. En pust av energi och rörelseglädje! Ensam eller tillsammans med andra! 

Ta ett kort eller flera och låt rörelse skapa energi och glädje!

Är du osäker på hur rörelsen ska utföras? Scanna in qr-koden på kortet och låt filmen instruera!

Energizer fungerar överallt; Inomhus, utomhus, som en Brain breaks, som ett rörelsepass, på förskolan, i klassrummet, på fritids, hemma eller varför inte på kontoret! Energizer funkar där du är, oavsett ålder!

Är du osäker på hur rörelsen ska utföras? Scanna in qr-koden på kortet och låt filmen instruera!

Materialet innehåller 124 st mindre rörelsekort. Materialet levereras som ett block från vilka korten klipps.

Tips på övningar genom länken! https://traningilivet.se/energizer/

Tips till utomhusträning

Gå ut och hitta en gräsmatta i en park eller i trädgården. Dra mellan 10-20 Energizer. Placera hälften på en plats och hälften 50-100 meter bort. Utför en övning vid första platsen och spring till andra platsen och utför en av övning som finns där. Fortsätt intervall träningen tills alla korten är förbrukade. 

Har du 100 meter mellan platserna och använder du 10 kort vid varje plats, har du sprungit 1900 meter när övningen är klar. 

Hör av dig!

Vill ni ta del av inspirerande material som lockar till ökad fysisk aktivitet, harmoni i vardagen och ökat lärande? Eller anmäla dig till någon av våra utbildningar, workshops eller kurser?

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.