Rörelselskalender

Daglig fysisk aktivitet? Med Rörelsekalendern slipper du planera. 

Varje dag erbjuds en ny övning eller rörelseprogram. Övningarna är både individuella och gruppbaserade och tar ca 5 minuter att genomföra. Ni kommer att bygga upp styrka och kroppskontroll, utmanas i fysiska övningar eller köra ett av många rörelseprogram. Träningsprogrammen ökar puls och skapar rörelseglädje. Att använda rörelsekalendern är enkelt. 

Kalendern levereras som en papperskalender med tillhörande QR-koder. Scanna in koden för att ta del av de filmade programmen. 

Varje minut räknas

50 Aktivitetskort – Varje minut räknas: bra för individuell träning!

Perfekt för enskild träning eller då du behöver en paus för att skapa energi eller lugn i kroppen. 5 olika aktivitetsprogram, 50 kort Passar jättebra att hänga i en aktivitetslina och låta barn och elever ta en paus vid behov. Ta ett kort, utför övningarna och må bra! ”I varje minut räknas” finner ni fem olika program: GYM, Bingo, ”Move, walk and talk”, Pulskort och Kvadraten. 10 kort av varje program. Totalt 50 rörelsekort! Korten är i A6 storlek. 300 grams kort. Ett extra rörelsepass innan läxläsning. En liten rörelsepaus vid datorn eller som avbrott i spelandet. En extra rörelsepaus när energin tryter i klassrummet. Ett extra rörelsepass när man glömt kläderna till gympan. Vårt material kan användas i de flesta sammanhang.

Materialet är ett material för korta enskilda rörelsepauser. ”Varje minut räknas” används av alla åldrar. Många hänger upp dem på en lina utanför klassrummet eller på fritids där eleverna på egenhand kan utföra en kort aktiv paus. Andra använder materialet i hemmet som en inspiration till mer rörelse inomhus. Korten i A6 format finns qr-koder som visar filmade övningar.

 

Brain breaks - Aktivitet

75 olika Brain breaks för roliga rörelsepauser i skolan. 

En Brain breaks på varje kort! Tips är att dela ett material på en skola och skicka ut ett brev till varje klass med en ny Brain breaks varje vecka. Då läser man på kortet och utför den tillsammans med eleverna.

Energiserande – Utmanande – Pulshöjande – Lekfulla 

Genom att införa korta Brain breaks skapas ny energi, ökat fokus vilket ger bättre förutsättningar för inlärning. Genom våra olika brain breaks får ni olika upplägg och övningar som ni på ett enkelt sätt kan använda er av i förskolan, skolan eller i hemmet. Det finns något för alla, från förskolan till gymnasiet. Att starta är enkelt, läs på kortet och utför övningen. Ytterst lite planering behövs.

Korten är 21 x 10 cm och är tryckta på 300 grams papper

Brain breaks - Harmoni

Brain Breaks Harmoni, 75 övningar

Brain Breaks Harmoni är ett material för att införa mer lugn och harmoni i vardagen. Ni får 75 olika övningar i harmonins tecken; avslappning, andning, massage, lugna rörelser, självreflektion, vänliga ord och tankar.

Genom Brain breaks i harmonins tecken erbjuda goda verktyg att ha med sig hela livet Vi vill fylla en verktygslåda med positiva strategier som kan plockas fram vid motgångar och svåra perioder, men som även kan användas för att skapa en lugn och avslappnad atmosfär.   

Korten är 21 x 10 cm och är tryckta på 300 grams papper

Utmaningar utomhus

Träna utomhus! Utmaningar utomhus innehåller 31 olika utmaningar från 7 olika koncept. Det här materialet passar hela familjen, barnen på förskolan eller skolan/fritids.

Det finns något för alla! – Tempo passar för dig som vill köra ett tuffare pass. – Bingo funkar när du vill utmana dig själv eller någon annan. Kryssa rutan och närma dig bingo. – 999 rörelser kan tränas i ett streck eller delas upp på flera tillfällen och ge den puls som du önskar. – Maxa är korta snabba högintensiva pass som ger bra flås. – Promenadjakt är ett sätt att fånga ögonblicken och leta efter olika saker på promenaden.

Energizer

Energizer är just vad det låter som. En pust av energi och rörelseglädje! Ensam eller tillsammans med andra! Ta ett kort eller flera och låt rörelse skapa energi och glädje! Är du osäker på hur rörelsen ska utföras? Scanna in qr-koden på kortet och låt filmen instruera!

Energizer fungerar överallt; Inomhus, utomhus, som en Brain breaks, som ett rörelsepass, på förskolan, i klassrummet, på fritids, hemma eller varför inte på kontoret! Energizer funkar där du är, oavsett ålder!  Är du osäker på hur rörelsen ska utföras? Scanna in qr-koden på kortet och låt filmen instruera!  Materialet innehåller 124 st mindre rörelsekort. Materialet levereras som ett block från vilka korten klipps.  Tips på övningar.

 

Rörelseskyltar

SKYLTAR SKOLA

Skolans åtta skyltar innehåller övningar som tränar hela kroppen på ett lekfullt sätt. På varje skylt finns tre olika övningar i olika svårighetsgrad att välja mellan. Skyltarna är ett bra komplement till rörelse i klassrummet, utomhuslektioner, rastaktiviteter och idrottslektioner i skolan Till skyltarna ingår ett arbetsmaterial som beskriver olika rörelseförslag. Detta kan ni kopiera fritt. Läs mer

Annat intressant material

Spelet - Move

Älskar du att röra på dig då är MOVE spelet för dig! I MOVE får du massor av roliga och aktiva utmaningar. Hoppa, visa styrka, få puls och låt glädjen spridas! Den som för blir av med sina kort vinner spelet!

Innehåll: 49 kort och spelregler. För 2-4 spelar * Från 6 år * Speltid va 15 min

Aktiv skoldag

OM BOKEN AKTIV SKOLDAG:

Författarna till Aktiv skoldag har ett stort gemensamt mål: Att sprida kunskap om hur fysisk aktivitet kan påverka inlärning, koncentration och fokus. Genom Aktiv skoldag ger de inspiration till hur man kan utveckla klassrummet och skolmiljön till aktiva oaser som stöd för undervisningen. Till många av aktiviteterna finns kopieringsmaterial och många övningar är filmade och nås via QR-koder. Just nu får ni rörelsematerialet Energizer på köpet.

Aktiv skoldag är en ”hands on-bok”! En ”pang på-bok” som ger många konkreta tips, både på hur man kan införa mer fysisk aktivitet under skoldagen, samt hur man på ett praktiskt och effektivt sätt kan leverera forskning om detta till eleverna. När de förstår vikten av fysisk aktivitet blir det lättare att skapa en rörelserik och aktiv skoldag.  Boken inspirerar till mer rörelse utifrån flera olika vinklar för att man ska kunna nå ut till alla elever. 

Mysterybox

Gillar du rörelse och vill ha ett överraskningsmoment? Då är Mysterybox något för dig! Med korten från Mysterybox vet man inte vilken rörelse som ska utföras innan man scannat in QR-koden på kortet. Genom QR-koden visas en film med en rörelse och antal upprepningar som ska utföras.

DE HEMLIGA RÖRELSEKORTEN KAN ANVÄNDAS PÅ FLERA OLIKA SÄTT! Lägg dem i en burk eller häng upp dem på en lina och låt ta ett kort när lusten faller på eller när energin tryter. Korten kan med fördel användas i skola samt vid gymnastik och stationsträning eller varför inte som en rörelseutmaning i familjen. Materialet funkar från 8 års ålder.

SPELA SPELET MYSTERYBOX! Ni kan också spela spelet Mysterybox. Spelet spelas parvis eller i två grupper med flera deltagare i varje grupp.

Tian

Rörelsekort som går snabbt att utföra och som kan vara ett roligt moment för att få mer rörelseglädje och en kort Brain breaks! Fungerar i klassrummet, på fritids eller i hemmet. Kan användas både inom- och utomhus.

Material innehåller: 18 rörelsekort. Vet man inte hur rörelsen ska utföras finns en qr-kod som visar alla övningar via filmer. Beskrivning: Programmet är enkelt och utgår från 10 olika rörelse. Varje rörelse ska upprepas ett visst antal gånger, från 10 upprepningar till 1 upprepning. 10:an är ett enkelt sätt att ta en paus i vardagen. Ett pulshöjande och roligt program. 10:an är perfekt att använda när någon behöver röra sig, få ny energi eller bli av med spring i benen. Kortet tar enbart ett par minuter att genomföra. Papper: 300 gram

Tabata

Tabatamaterialet innehåller 16 filmade träningsprogram av olika intensitet och 48 rörelsekort.

Testa gärna:  48 st rörelsekort. 16 kort med enskild träning, 16 kort med parövningar, 8 kort med sittande rörelser, 8 kort med enklare övningar med Klicken med vänner. På varje kort finns en qr-kod som visar hur övningen ska utföras. Rörelsekorten är i tryckta i A6 format på 300 grams papper.

Träna till 100

Träna till 100: 22 filmade program, 56 rörelsekort.

Träna till 100 är precis vad det låter! 10 upprepningar av 10 olika rörelse skapar detta program som man antingen kan skapa på egenhand med hjälp av rörelsekorten eller följa genom filmat material. Vilket väljer ni?

Ett material som inspirerar till rörelser. Träna mellan 3-25 minuter. Välj mellan Träna till 100, 200, 500 eller till 1000. 22 filmade övningar 56 rörelsekort i A6 format.

I detta material kan ni välja att följa med i något av våra 22 filmade ”Träna till 100”. Tiden varierar och är mellan 3 minuter till 25 minuter. Ni kan även skapa era egna upplägg med hjälp av rörelsekorten. Klipp ut, laminera och fäst korten på en kabinhake. Ni kan sedan använda dem både inne och utomhus. Välj hur tufft pass ni vill ha genom att anpassa kort och tid efter ert behov.

4-hörn

ENKELT OCH TYDLIGT TRÄNINGSPROGRAM 4-hörn är ett enkelt och roligt rörelseupplägg som man kan använda sig av i barngruppen eller i klassrummet. Träningsprogrammet, som har sitt ursprung från värderingsövningen ”Fyra hörn”, innebär att man göra olika övningar i varje hörn. Ett enkelt och roligt upplägg som används både i förskolan, skolan och i hemmet.

Materialet består 15 olika upplägg, kort att placera i hörnen. Korten är tryckta i A5 format och på 300 grams papper. På varje kort finns en qr-kod som leder till en sida där övningarna visas. Till materialet finns också flera filmade program att träna efter istället för att använda korten.   För äldre barn och vuxna finns kort som består av tre olika övningar, röd, grön eller gul. Det markerar ingen svårighetsgrad men ger variation i övningen. För yngre barn finns bara övning per kort.

 

Kortlek för aktivitet

Kortlek för aktivitet – skolbarn och ungdomar Material innehåller: 72 kort med geometriska symboler och siffror. Till rörelsekorten ingår förslag på hur kortleken kan användas för att skapa aktiviteter med pulshöjande inslag, samarbete och tävlingar.

Beskrivning: En kortlek med inspirerande övningar för lekfulla gruppaktiviteter och individuell träning. Genom qr-koden kommer ni åt förslag på övningar, lekar och Brain breaks som kan användas i klassen, på idrotten och utomhus. Många av övningarna är gruppbaserade men även individuell träning finns med. Symbolerna består av de geometriska figurerna: cirkel, rektangel, triangel och kvadrat och är därför bra i matteundervisning. 

 

Material för förskoleklass och åk 1-2

Klickens mystery box

Gillar du rörelse och vill ha ett överraskningsmoment? Då är Mysterybox något för dig! Med korten från Mysterybox vet man inte vilken rörelse som ska utföras innan man scannat in QR-koden på kortet. Genom QR-koden visas en film med en rörelse och antal upprepningar som ska utföras.

DE HEMLIGA RÖRELSEKORTEN KAN ANVÄNDAS PÅ FLERA OLIKA SÄTT!
Lägg dem i en burk eller häng upp dem på en lina och låt barnen barnen ta ett kort när lusten faller på eller när energin tryter. Korten kan med fördel användas vid samlingar i förskola och skola samt vid gymnastik och stationsträning eller varför inte som en rörelseutmaning i familjen.

SPELA SPELET MYSTERYBOX
Ni kan också spela spelet Mysterybox. Innan ni startar väljer varje deltagare vilken figuren som ska tillhöra dem, Klicken, Pricken eller Droppen. Flera deltagare kan ha samma figur. Kortleken läggs i en hög med bildsidan mot bordet. Deltagarna drar i tur och ordning ett kort, scannar in QR-koden med en telefon eller surfplatta och utför övningen som visas på skärmen. Har kortet samma figur som man valt vid start behåller man kortet och räknar det som en poäng. Har kortet en annan figur utförs ändå rörelsen och kortet är förbrukat från spelet. Den deltagare som har flest kort vid spelets slut är vinnare.

Målgrupp: 2 – 9 år

Pulskul

Pulskul är en liten produkt med stort innehåll!

Pulskul med Klicken med vänner är ett kul material för den som vill inspirera till mer puls bland våra yngsta.

Materialet innehåller 23 övningar och rörelseprogram för pulsaktiviteter. 11 för pulsaktiviteter inomhus och 12 övningar för pulsaktiviteter utomhus.Materialet innehåller QR-koder för filmat material och rörelseprogram. 

 Storlek 100×100 mm 

Målgrupp: 2 – 9 år

Rörelsealfabet

Öva alfabetet med hjälp av rörelse.

Alfabetet består av två olika delar. Ett stort stort alfabet som kan sättas upp på väggen och ett mindre som kan användas för att bygga ord och meningar.  

Varje bokstav har en tillhörande rörelse som Klicken med vänner visar både genom bild och filmat material som finns tillgängligt via en QR-kod. När ordet är bildats med bokstäverna utför rörelserna som tillhör bokstäverna som finns i ordet. Det mindre alfabetet har totalt 111 bokstäver.

Storlek per bokstav för stora alfabetet: 148 x 210 mm

Storlek per bokstav för det mindre alfabetet: 40 x 50 mm

Målgrupp: 2 – 10 år

Skyltar med Pulskul

Boosta gården för mer rörelse och pulsträning!  

Visste du att när barnen får nya uppgifter eller uppdrag ofta rör de sig mer. Med den tanken skapades skyltar för mer puls.  Skyltarna sätts upp på gården eller på en annan vacker plats. Barnen kan sedan följa de åtta skyltarna och utföra rörelser i direkt anslutning till dem eller som transportsträcka mellan skyltarna. Pulsskyltarna används som en aktivitetsrunda på gården.

Materialet består av åtta skyltar och på varje skylt visar Klicken, Pricken och Droppen två olika rörelser. Är man osäker på hur rörelsen ska utföras scannar man in qr-koden på skylten som visar en film på hur rörelsen ser ut. 

***Skyltarna är gjorda i metall i en storlek på 21x15cm och har klotterskydd. 4 hål i hörnen så att de lätt kan fästas på en stolpe eller liknande.   Skyltarna kan stå ute året om och har en hållbarhet på minst 3 år. Stolpe ingår ej.

Målgrupp: 2 – 10 år

Uppdragsbox

56 Uppdrag med Klicken och vänner.

En box med 56 uppdragskort som bidrar till mer rörelse, motorik, pyssel, experiment, omtanke och samarbete. Genom 56 roliga sagor berättar Klicken, Pricken och Droppen om de olika uppdragen som ska utföras.  Varje uppdrag presenteras på ett kort och barnen får sedan försöka lösa uppdragen på egen hand. Via QR-koder förtydligas vissa av uppdragen.

Till materialet ingår kopieringsmaterial så paket räcker till hela familjen, avdelningen på förskolan eller fritids. 

Se mer här.

Målgrupp: 2 – 10 år

Klicken tränar finmotorik

I detta material finns övningar som tränar finmotoriken.
Materialet innehåller 27 kort. Varje kort har en kort saga och en tillhörande utmaning som på olika sätt stimulerar finmotoriken. Utmaningarna är lekfulla och kan användas enskilt eller i grupp.

Träna de små musklerna i kroppen tillsammans med Klicken, Pricken och Droppen. När barnen får god kontroll över sin kropp fungerar små saker i vardagen lättare.

Till materialet ingår kopieringsmaterial så paket räcker till hela familjen, avdelningen på förskolan eller fritids. 

Målgrupp: 3 – 10 år

Klicken tränar grovmotorik

Klicken med vänner – Grovmotorik
I detta material finns övningar som tränar grovmotorik och kroppskontroll.
Materialet innehåller 30 kort med totalt 60 olika övningar. Varje kort har en kort saga och två tillhörande utmaning som på olika sätt stimulerar grovmotoriken och kroppskontroll. Utmaningarna är lekfulla och kan användas enskilt eller i grupp.

Motorisk träning är grundläggande för barnets utveckling. Låt Klicken, Pricken och Droppen leda er.

När barnen får god kontroll över sin kropp fungerar vardagen lättare.

Till materialet ingår kopieringsmaterial så paket räcker till hela familjen, avdelningen på förskolan eller fritids. 

Målgrupp: 3 – 10 år

Klicken upptäcker kroppen

Klicken med vänners material bidrar till mer fysisk aktivitet men skapar också förutsättningar för ökat lärarande. Spännande uppdrag, experiment och rörelseövningar kopplas till ämnen och till läroplanerna.

I detta material upptäcker Klicken med vänner kroppen. Fakta bidrar till nyfikenhet, upptäckarlust och undersökningar. Tanken är att det ska vara roligt att lära känna och förstå sin kropp.

Materialet består av 25 kort som alla innehåller en kort saga som kopplas till fakta och uppdrag som barnen ska lösa tillsammans med Klicken, Pricken och Droppen.

Till materialet finns ett kopieringsmaterial och QR-koder som leder till filmat material.

Målgrupp: 3 – 10 år

Klickens färglära

Klicken med vänner – Färglära

Klicken med vänners material bidrar till mer fysisk aktivitet men skapar också förutsättningar för ökat lärarande. Spännande uppdrag, experiment och rörelseövningar kopplas till ämnen och till läroplanerna.

Materialet består av 25 kort som alla innehåller en kort saga som kopplas till fakta och uppdrag som barnen ska lösa tillsammans med Klicken, Pricken och Droppen.

I materialet Klicken med vänner färglära väcks nyfikenhet, upptäckarlust och experiment. Tanken är att det ska vara roligt att lära sig blanda färg, skapa nya färger av primära färger, förstå färgernas betydelse och hur vi kan associera dem till olika saker. Fakta, rörelse, kreativiteten kommer väcka intresset för mer skaparglädje.

Till materialet finns ett kopieringsmaterial och QR-koder som leder till filmat material.

Målgrupp: 3 – 10 år