GOLVTID VIKTIGT FÖR BARNS MOTORISKA UTVECKLING!

Låt barnet tillbringa små korta stunder på magen. Se till att barnen har något som intresserar dem framför sig. Det bästa är om du som vuxen ligger mitt emot barnet, pratar och leker tillsammans. 

Om man vill ge barnet bra förutsättningar för sin motoriska utveckling bör det tidigt leka mycket på magen. De barn som inte tillbringar så mycket tid på magen är generellt senare i sin motoriska utveckling enligt 1177.

Anpassa golvtiden efter ditt barns mognad. I början kan det vara mycket ansträngande att lyfta huvud och överkropp, lyssna till ditt barn och ge det tid. I början kanske barnet klarar korta stunder flera gånger om dagen men efter hand allt eftersom barnet blir starkare i muskulaturen klara det allt längre stunder. 

Blickar vi några år framåt vill vi ha aktiva barn som kan delta i gemensamma lekaktiviteter och som blir intresserade av rörelseaktiviteter. Detta stärker gemenskap, ger självförtroende och så småningom ökar det förutsättningarna till inlärning, hälsa och välmående. Vi vill våra barns bästa och det är viktigt att börja i tid. Hjälp till att sprida vikten av mycket golvtid för barnen.  

Träning i livet ger utbildning i hur man kan hjälpa och stödja barn i deras motoriska utveckling. Några utbildningsdagar är planerade. Vill du vara med läs mer nedan. 

Vill du gå vår utbildning?Vill du läsa mer om varför små barn behöver tillbringa vaken tid på mage, när de är vakna. 

Hör av dig!

Vill ni ta del av inspirerande material som lockar till ökad fysisk aktivitet, harmoni i vardagen och ökat lärande? Eller anmäla dig till någon av våra utbildningar, workshops eller kurser?

Hör av dig!

Har du frågor kring föreläsningar, utbildningar aktivitetskoncept eller annat? 

Varmt välkommen att höra av dig.

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Välj nedan hur vi får kontakta dig:

Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick genom länk i sidfoten på våra mail. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår webbsida.